Συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Έβρου – Παρών ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος
Την Τρίτη 27 Μαΐου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου η 11η Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση Έβρου, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και νέου Προέδρου της Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου.
Η συνεδρίαση είχε ως στόχο την αποτίμηση της μέχρι τώρα προόδου των έργων αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων φάσεων δράσεων, με επίκεντρο την περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, την ενίσχυση της πρόληψης φυσικών καταστροφών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Η συνεδρίαση διήρκεσε 4 ώρες και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέμα που είχαν συμπεριληφθεί στην εγκεκριμένη ατζέντα των παρουσιάσεων.
Πέραν της συνεδρίασης, ο κ. Υφυπουργός, συνοδεία του κ. Πέτρου Καμπούρη, Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής και του κ. Γεώργιου Κέλλη, Συντονιστή Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης Έβρου, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. κ. Άνθιμο, το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνό καθώς και με αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες του νομού Έβρου.