Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές για υπόθεση τηλεφωνικών και phishing απατών με θύματα στη Γερμανία
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 3 Ιουνίου μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εκτυλίσσεται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για κακουργηματικές απάτες που φέρονται να έχουν διαπραχθεί κυρίως μέσω τηλεφώνου ή με τη μέθοδο phishing, με θύματα πολίτες στη Γερμανία. Η έρευνα διεξάγεται κατόπιν ευρωπαϊκής εισαγγελικής εντολής, με τη συνεργασία των γερμανικών διωκτικών αρχών.
Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 25 έρευνες σε οικίες σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη. Τα σπίτια εντοπίστηκαν μέσω ψηφιακών ιχνών, στο πλαίσιο ανάλυσης ηλεκτρονικών δεδομένων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Παρά το εύρος της επιχείρησης, δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις έως αυτή την ώρα. Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος που φέρεται να ευθύνεται για σειρά εξαπατήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.