xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα οδοποιίας σε Άλμα και Διάφορο Ξάνθης: Αναβάθμιση χωματόδρομων από τον Δήμο Μύκης

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στους οικισμούς Άλματος και Διαφόρου με περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των οικισμών Άλμα και Διάφορου του Δήμου Μύκης ξεκινούν σύντομα, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και αποκατάσταση οδοποιίας στους οικισμούς Άλματος και Διαφόρου».

Το έργο, που αφορά κυρίως χωματόδρομους εντός των οικισμών, αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας των κατοίκων, συμβάλλοντας παράλληλα στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Φορέας και υπεύθυνος υλοποίησης είναι ο Δήμος Μύκης (Π.Ε. Ξάνθης), ενώ για πληροφορίες και επικοινωνία ορίζονται οι κύριοι Δημήτριος Συμεωνίδης και Ισμαήλ Εμπλιούκ, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2541352334.

Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Το έργο υπάγεται στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) σύμφωνα με την ΚΥΑ 170613/23-08-2013 (ΦΕΚ Β’ 2505/2013), και ειδικότερα στο Παράρτημα Ε αυτής, με στόχο τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας. Παράλληλα, έχουν τεθεί ειδικοί πρόσθετοι όροι:

  • Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ο οποίος θα πρέπει να ειδοποιηθεί τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών.
  • Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες θα διακόπτονται άμεσα και θα ειδοποιείται η αρμόδια Εφορεία.
  • Οι επεμβάσεις θα περιοριστούν αυστηρά στο κατάστρωμα των υφιστάμενων δρόμων, χωρίς καταστροφή δασικής βλάστησης ή εναπόθεση μπάζων και υλικών σε δάση ή δασικές εκτάσεις.
  • Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση της τάφρου των όμβριων υδάτων και των πρανών των δρόμων.

Το έργο αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση για την καθημερινότητα των κατοίκων και συνδυάζει την τεχνική αναβάθμιση με τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Related posts

Ελληνοτουρκική συνάντηση Στρατιωτικών Διοικητών στην Ξάνθη – Ενίσχυση μέτρων εμπιστοσύνης  

xanthipost

Προγραμματισμένη Διακοπή Νερού στον Δήμο Τοπείρου στις 14 Ιουλίου 2025 – Δείτε Ποιες Περιοχές Επηρεάζονται

xanthipost

Προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων: 28 Θέσεις για Καθαριότητα Σχολικών Μονάδων με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ