xanthipost.gr
tyxero ebroy pita diagvnismos 2
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με επιτυχία η 1η Γιορτή Αρβανίτικης Πίτας στο Τυχερό Έβρου

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025 η 1η Γιορτή Αρβανίτικης Πίτας στο Τυχερό Έβρου, που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Αγίου Ιωάννου Προδρόμου” Τυχερού.

Η εκδήλωση, η οποία συνδέθηκε με την εορτή της Παναγίας της Αρβανίτισσας, ξεκίνησε μετά τις εκκλησιαστικές ακολουθίες και φιλοξενήθηκε στην κεντρική πλατεία του Τυχερού, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή. Κεντρικό στοιχείο της γιορτής αποτέλεσε ο διαγωνισμός αρβανίτικης πίτας, στον οποίο συμμετείχαν 60 διαγωνιζόμενοι με παραδοσιακές συνταγές όπως το μπουρανί και το πετ-πετ, φτιαγμένες με μεράκι και αυθεντικά υλικά του τόπου.

Τις δημιουργίες αξιολόγησε ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση και ανέλαβε το ρόλο του κριτή.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η κ. Αναστασία Στρόφαλη από τους Κήπους του Έβρου

tyxero ebroy pita diagvnismos 1

Μετά τη βράβευση, ο σεφ Λαζάρου παρουσίασε ζωντανή μαγειρική επίδειξη, αξιοποιώντας ντόπια υλικά και συνδέοντας τη σύγχρονη γαστρονομία με τις τοπικές παραδόσεις.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι από την Ορχήστρα Έβρου “Θρακιώτικη Παράδοση” και τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

tyxero ebroy pita diagvnismos

Η 1η Γιορτή Αρβανίτικης Πίτας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, και δίνοντας την υπόσχεση για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια τα επόμενα χρόνια.

Related posts

ΑΜΘ: Ανοίγουν 2.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΔΥΠΑ – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

xanthipost

Θλίψη για την απώλεια του Παύλου Αηδονόπουλου – «Η ψυχή» του Συλλόγου Μανιταρόφιλων ΑΜΘ

xanthipost

Δηλητηριασμένα δολώματα στο Δάσος της Δαδιάς: Ένας λύκος και δύο μαυρόγυπες δηλητηριάστηκαν

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ