Συνταγή για καλοκαιρινό αλμυρό κέικ με σιμιγδάλι και κολοκυθάκια για το ταπεράκι της παραλίας ή τις καλοκαιρινές διακοπές. Αφράτο και φουσκωτό, αυτό το αλμυρό κέικ θα πείσει και το πιο δύσκολο παιδί να δοκιμάσει τα κολοκυθάκια.
Υλικά
- κολοκυθάκια 1 μέτριο
- αυγά 2
- Γιαούρτι στραγγιστό 60 γραμμάρια
- ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Σιμιγδάλι ψιλό 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- πεκορίνο ή παρμεζάνα 50 γραμμάρια
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε, τρίβουμε και στίβουμε καλά τα κολοκυθάκια. Τα προσθέτουμε σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τριμμένο πεκορίνο ή την παρμεζάνα.
Επίσης προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου για 30-35 λεπτά, στις αντιστάσεις.
daddy-cool.gr