Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου , οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων για τα σταβλισμένα ζώα και τις ζωοτροφές, ενώ παράλληλα ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του μέτρου 5.2 για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου.
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ : Πρέπει να καταλάβει το αρμόδιο Υπουργείο ότι οι κτηνοτρόφοι πλέον έχουν χάσει την υπομονή τους
Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ,. Χριστόδουλος Τοψίδης που τοποθετήθηκε επί του θέματος καθώς και ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Πολιτεία πρέπει να σκύψει στα προβλήματα του κλάδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν θανατωθεί 30.000 ζώα στη Ροδόπη και 46.000 στην Ξάνθη, γεγονός που, όπως υπογράμμισαν οι κτηνοτρόφοι, απειλεί με αφανισμό την ελληνική κτηνοτροφία.



