xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό τραγούδι έμεινε χωρίς τον “Νιόνιο” του – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε γενιές Ελλήνων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του. Ο «Νιόνιος» του ελληνικού τραγουδιού νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιωτική κλινική, δίνοντας για χρόνια μάχη με τον καρκίνο

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1944, ο Σαββόπουλος υπήρξε πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, παντρεύοντας τη δυτική μουσική επιρροή του Μπομπ Ντίλαν και του Φρανκ Ζάπα με τη μακεδονίτικη παράδοση και βαθιά πολιτικούς στίχους.

Από τη δεκαετία του ’60 σημάδεψε τη μουσική σκηνή με έργα που μιλούσαν για ελευθερία, κοινωνική αφύπνιση και ποίηση.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας φυλακίστηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ υπήρξε πάντοτε ενεργός πολίτης και καλλιτέχνης. Μεγάλο αποτύπωμα άφησε και στην τηλεόραση, με την εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που υπήρξε φόρος τιμής στη νεότερη μουσική δημιουργία.

Ήταν παντρεμένος με την Άσπα Αραπίδου και είχε δύο γιους και δύο εγγονούς.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφήνει πίσω του ένα ανεκτίμητο έργο, γεμάτο στίχους που συνεχίζουν να συγκινούν και να εμπνέουν.

Related posts

Θεσσαλονίκη : Στα χέρια της Δικαιοσύνης γιατρός για καταγγελλόμενη ασέλγεια σε 15χρονο

Xanthipost

Θεσσαλονίκη : Νεαρή γυναίκα παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο

Xanthipost

Η πιο όμορφη «παύση» για τις Πανελλήνιες – Το πιο δυνατό μάθημα δόθηκε εκτός τάξης

Xanthipost

Leave a Comment