Ένας υπέροχος χώρος που συνδυάζει την ψυχαγωγία, την άθληση και την επαφή με τη φύση
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής τα εγκαίνια του Πολυθεματικού Πάρκου στον Πετεινό, του Δήμου Αβδήρων, παρουσία πλήθους κόσμου. Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος της εκδήλωσης, με μια υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα για την εποχή, που θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά Νοέμβριο.
Ο αγιασμός του νέου πάρκου τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ευλόγησε τον νέο χώρο αναψυχής και ευχήθηκε να αποτελέσει τόπο χαράς, δημιουργίας και ενότητας για όλους τους κατοίκους.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί με τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη.
Το Πολυθεματικό Πάρκο Πετεινού εκτείνεται σε 6 στρέμματα και σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.
Διαθέτει :
- γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5,
- γήπεδο τένις,
- όργανα γυμναστικής,
- μεγάλη παιδική χαρά,
- τραπέζια σκάκι και πινγκ πονγκ,
- συντριβάνι, έξυπνα ηλιακά παγκάκια, πέργκολες και κιόσκια,
- υπόγειο αρδευτικό δίκτυο και περιπατητικούς διαδρόμους.
Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων : Όπου υπάρχουν παιδιά και όπου ακούγονται παιδικές φωνές, εκεί σημαίνει ότι υπάρχει η άνοιξη της ζωής και το μέλλον της ζωής – Παιδί και παιχνίδι είναι κάτι αλληλένδετο και συνυφασμένο
Με λόγια γεμάτα συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην αξία του παιχνιδιού και των παιδικών φωνών:
«Το έργο αυτό έχει να κάνει με τα παιδιά. Όπου υπάρχουν παιδιά και όπου ακούγονται παιδικές φωνές, εκεί υπάρχει άνοιξη και μέλλον. Όταν φωνάζουν τα παιδιά, χαιρόμαστε, γιατί οι παιδικές φωνές μαρτυρούν την άνοιξη της ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης ΑΜΘ : Όταν θέλεις και μπορείς και πετυχαίνεις
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης εξέφρασε τη χαρά του για την ολοκλήρωση του έργου, συγχαίροντας τον Δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αβδήρων. Τόνισε πως τα παιδιά πρέπει να βγουν ξανά στις αυλές και στα πάρκα, να ζήσουν την παιδικότητά τους όπως τους αξίζει, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια επενδύει σε έργα που δίνουν ζωή στις γειτονιές και χαμόγελα στα παιδιά.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια των Δήμων και αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. «Πρόκειται για έναν χώρο που μπορεί να λειτουργήσει και ως πόλος έλξης επισκεπτών, προβάλλοντας τη δυναμική της περιοχής μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.
Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης: Το νέο Πολυθεματικό Πάρκο έχει σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της ευρύτερης περιοχής
Ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης επισήμανε πως το έργο αυτό εντάσσεται στη στρατηγική του Δήμου για την ανάδειξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινότητες. «Το νέο Πολυθεματικό Πάρκο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από ιδίους πόρους του Δήμου και έχει σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της ευρύτερης περιοχής . Είναι ένα ολοκληρωμένο έργο αναψυχής, άθλησης και πρασίνου που θα το χαρούμε όλοι μικροί και μεγάλοι. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να το διατηρήσουμε καθαρό και ασφαλές», τόνισε ο κ. Τσιτιρίδης.
Ξεκινά λοιπόν από σήμερα μια νέα σελίδα στο τοπίο αναψυχής του Δήμου Αβδήρων, αφού το νέο πολυθεματικό πάρκο αποτελεί έναν ζωντανό χώρο συνάντησης, δημιουργίας και συμμετοχής για μικρούς και μεγάλους.
Ένα έργο που συνδυάζει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος με τη λειτουργικότητα και τη σύγχρονη αισθητική. Ένα στολίδι που αξίζει να διατηρηθεί και να αγαπηθεί από όλους.














