xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομοτηνή την Τρίτη – Ανακοινώνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς θα συνοδευτεί από παρουσιάσεις έργων και δράσεων που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στη Ροδόπη και συνολικά στη Θράκη

Μετά την αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας λόγω ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται τελικά να επισκεφθεί την Κομοτηνή την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025. Η επίσκεψη, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα εγκαίνια του νέου συμπιεστή του ΔΕΣΦΑ, αποκτά πλέον ευρύτερη αναπτυξιακή διάσταση, καθώς θα συνδυαστεί με την ανακοίνωση του νέου προγράμματος για τη Θράκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν την οικονομική ενίσχυση της περιοχής, τη βελτίωση κρίσιμων υποδομών, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής. Στόχος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι η Θράκη να αποκτήσει ένα σταθερό αναπτυξιακό πλαίσιο που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά της.

Κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το έργο του νέου συμπιεστή του ΔΕΣΦΑ, ένα έργο που αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, παρουσία κυβερνητικών στελεχών, τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κύκλου αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τη Θράκη.

Η Κομοτηνή προετοιμάζεται ήδη για μια επίσκεψη με ισχυρό πολιτικό και συμβολικό αποτύπωμα, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις ανακοινώσεις που θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της Θράκης τα επόμενα χρόνια.

Related posts

(video) – Δαφνώνας Ξάνθης: Πλήθος Κόσμου «Πλημμύρισε» την Πλατεία για τη Συναυλία της Βιολέτας Ίκαρη και του Γιώργου Ζερβάκη

Xanthipost

Ξάνθη: Ξεκίνησε η Εγκατάσταση Ηχητικών Συστημάτων στα Φανάρια για την Ασφαλή Μετακίνηση ΑμεΑ

Xanthipost

Εγνατία Οδός: Αποκαταστάθηκε Πλήρως η Κυκλοφορία στο τμήμα Βαφέικα – Ίασμος

Xanthipost

Leave a Comment