Από τις 10 έως τις 19 Νοεμβρίου 2025, πολίτες και επαγγελματίες μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις σχετικά με την αναθεώρηση της απόφασης 155/2016 για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων.
Ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε δημόσια διαβούλευση την τροποποίηση της αριθ. 155/2016 Απόφασης, που αφορά την κανονιστική ρύθμιση για τον καθορισμό των κοινοχρήστων χώρων, στους οποίους επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων.
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 19 Νοεμβρίου 2025, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες, επαγγελματίες και συλλογικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία, καταθέτοντας τις προτάσεις, παρατηρήσεις ή σχόλιά τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση adeiodotiseon@cityofxanthi.gr ή να τις καταθέσουν εγγράφως στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ξάνθης έως και την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης.
Στόχος της τροποποίησης είναι η επικαιροποίηση του πλαισίου που διέπει τη χρήση κοινοχρήστων χώρων, με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Με τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, ο Δήμος Ξάνθης επιδιώκει τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης και ισορροπημένης πολιτικής διαχείρισης των κοινοχρήστων χώρων, μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας.

