Με τρεις εντυπωσιακές νίκες, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό της Ελληνορωμαϊκής Πάλης στα 77 κιλά.
Με εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πρώτη μέρα της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που διεξάγονται στο Τόκιο, ο Νίκος Ιωσηφίδης από την Ξάνθη πέτυχε πανηγυρικά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 77 κιλών, επικράτησε διαδοχικά των αντιπάλων του από τη Βενεζουέλα, την Εσθονία και το Ιράν, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον αγώνα που θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο.
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ο Ιωσηφίδης θα αντιμετωπίσει τον Λιθουανό Senkeviciis Mantas Kazimieras, σε έναν τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι τελικοί της Ελληνορωμαϊκής Πάλης σε όλες τις κατηγορίες βάρους ξεκινούν στις 13:00 ώρα Ιαπωνίας (06:00 ώρα Ελλάδας), με τον ξανθιώτη αθλητή να διεκδικεί την κορυφή του βάθρου.
Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον ίδιο όσο και στον προπονητή του, Θεόδωρο Ηλιάδη, καθώς και σε όλη την ομάδα που στήριξε τον πρωταθλητή σε αυτή τη σπουδαία πορεία. Η επιτυχία του Ιωσηφίδη αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Ξάνθη και την ελληνική αποστολή, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες για μια μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.


