xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη : “Επιχείρηση” αφανισμού αδέσποτων γατών – Φόλες στη Σάρδεων –  Δεκάδες αδέσποτες γάτες νεκρές ή εξαφανισμένες

Κάποιος ή κάποιοι έβαλαν στόχο να εξαφανίσουν όλες τις αδέσποτες γάτες στη Σάρδεων – 14 γάτες νεκρές μέχρι στιγμής

Σοβαρό περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης αδέσποτων γατών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Σάρδεων στην Ξάνθη, με παράλληλες αναφορές και στον Πετεινό Ξάνθης, σύμφωνα με ανάρτηση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού Ζωοφιλικού Συλλόγου «Αδεσποτοι Φίλοι Ξάνθης» .

Άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν φόλες, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 14 γατών, ενώ οι υπόλοιπες από τις περίπου 20 που ζούσαν στην περιοχή παραμένουν εξαφανισμένες.

Να σημειωθεί πως οι γάτες βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση, ήταν ιδιαίτερα φροντισμένες και οι μισές είχαν ήδη στειρωθεί στο πλαίσιο οργανωμένου προγράμματος στειρώσεων που υλοποιήθηκε από γερμανική φιλοζωική οργάνωση, υπό την ευθύνη της Christine Laslo.

Τη φροντίδα των ζώων είχε αναλάβει κάτοικος της περιοχής, η κ. Βάσω, μια ηλικιωμένη γυναίκα κοντά στα 80 έτη, γνωστή στην τοπική κοινωνία για την αγάπη και τη μέριμνά της προς τα αδέσποτα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Συλλογος, η κ. Βάσω είχε δεχθεί επανειλημμένες καταγγελίες και απειλές επειδή τάιζε τις γάτες, ενώ μετά το περιστατικό βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση σε φιλοζωικούς κύκλους και κατοίκους της περιοχής.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η γερμανική οργάνωση, η οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών στον νομό Ξάνθης και είχε προγραμματίσει για τα μέσα του έτους μεγάλη εκστρατεία στειρώσεων γατιών, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων κτηνιάτρων. Το μαζικό περιστατικό δηλητηρίασης έχει προκαλέσει σοκ στους ανθρώπους της οργάνωσης, με σοβαρό ενδεχόμενο να ακυρωθεί το πρόγραμμα, εάν δεν υπάρξουν άμεσα και έμπρακτα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών και την εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει η μαζική δηλητηρίαση των ζώων και φυσικά  να προστατευθούν τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν.

Related posts

Ξάνθη: Τροχαίο ατύχημα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας με όχημα στη διασταύρωση Λεύκης – Στο νοσοκομείο τραυματισμένος ο οδηγός της μηχανής 

Xanthipost

Άνω Καρυόφυτο Ξάνθης: Συγκίνηση στην τελετή μνήμης για τα 38 θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας του 1944

Xanthipost

Σπουδαία χειρονομία προσφοράς: Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης δώρισε εξοπλισμό επιβίωσης στους αστυνομικούς

Xanthipost

Leave a Comment