Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες με ομάδα αίματος Α ή Ο Rhesus αρνητικό, να προσέλθουν άμεσα για αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες σε αποθέματα αίματος.
Η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη ζωής και αλληλεγγύης, καθώς κάθε μονάδα μπορεί να σώσει έως και τρεις ανθρώπινες ζωές. Σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες, η ανταπόκριση των πολιτών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν απαιτεί παρά λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, όμως χαρίζει το πολυτιμότερο αγαθό: τη ζωή.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης απευθύνει κάλεσμα ευθύνης και ανθρωπιάς, υπενθυμίζοντας πως η αλληλεγγύη είναι αυτή που κρατά όρθια την κοινωνία.

