Επετειακή εκδήλωση τιμά την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα ιερά κειμήλια της αρμενικής κοινότητας
Η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία Παναγίας Θεοτόκου στην Ξάνθη συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα από τα θυρανοίξιά της (1926–2026), και η πόλη ετοιμάζεται να γιορτάσει την ξεχωριστή αυτή επέτειο με μια επετειακή εκδήλωση.
Το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στην ιστορία της αρμενικής κοινότητας της Ξάνθης, στην αρχιτεκτονική του ναού και στα ιερά κειμήλιά του.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Δρ. Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου,
Υποψήφια Δρ. Ειρήνη Τσετίνε,
Δρ. Γεώργιος Τσιγάρας &
Δρ. Δήμητρα Λαζίδου
Οι εισηγητές θα αναφερθούν στην ιστορία της Αρμενικής Κοινότητας της Ξάνθης, στην αρχιτεκτονική του ναού και στα ιερά κειμήλια του.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η Αρμενική Εκκλησιαστική Χορωδία, προσφέροντας ένα μοναδικό μουσικό δρώμενο.
Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό τον πλούτο της αρμενικής παράδοσης στην Ξάνθη και να τιμήσει τα 100 χρόνια ζωής ενός ιστορικού μνημείου.
Να σημειωθεί πως για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από την Πλατεία Ελευθερίας στις 18:15.

