xanthipost.gr
Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2026-2027: Τελειώνει η προθεσμία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2026-2027: Τελειώνει η προθεσμία

Οδηγίες και προθεσμία εγγραφών 2026-2027

Μέχρι τις 23 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι γονείς να κάνουν εγγραφές των παιδιών τους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά για τη σχολική χρονιά 2026-2027.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά τα παιδιά, τα οποία θα φοιτήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο και την Α’ Δημοτικού. Προσοχή! Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Για την αίτηση είναι απαραίτητοι οι κωδικοί Taxisnet. Οι γονείς καλούνται να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις άνοιξαν στις 2 Μαρτίου και γίνονται μέσα από τις ειδικές πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας:

«Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο» (https://proti-eggrafi.services.gov.gr)

«Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» (https://adimotikou.eservices.minedu.gov.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα ακολουθήσει η τελική κατανομή των μαθητών στις σχολικές μονάδες, με βάση τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας και τα όρια των σχολικών περιφερειών.

Εγγραφή σε Νηπιαγωγείο και Α’ Δημοτικού, για ποιες ηλικίες

Στο Νηπιαγωγείο, για τη σχολική χρονιά 2026-2027, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του Άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Βάσει αυτών, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών. Ειδικότερα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2026-27 μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2022.

Στην Α’ τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2026-2027 θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2025 το 6ο έτος της ηλικίας τους. Πιο συγκεκριμένα, παιδιά που έχουν γεννηθεί από 01/01/2020 έως 31/12/2020.

athensvoice.gr

Related posts

Ξάνθη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Ξάνθης-Δράμας και πλήρης αποκλεισμός της οδού προς την Ι.Μ. Ταξιαρχών

Xanthipost

Δυναμική παρουσία και υγειονομική κάλυψη από τους Εθελοντές Σαμαρείτες στο Godzilla Xanthi Trail

Xanthipost

Δίπλα στους υποψήφιους των Πανελλαδικών το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Xanthipost

Leave a Comment