Ευχαριστίες προς την Τροχαία Ξάνθης για την ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών της Γ΄ τάξης
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, προσφέροντάς τους πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από την οδική ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση της δράσης ανήκαν στον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, κ. Φραγκουλάνδη Γεώργιο, με τη συνεργασία των στελεχών της υπηρεσίας, Ανθυπαστυνόμου Γκόρα Ιωάννη, Ανθυπαστυνόμου Λοΐζου Ανδρέα και της κ. Αράπ Μαγδαληνής.
Μέσα από μια άρτια οργανωμένη και παιδαγωγικά προσαρμοσμένη προσέγγιση, τα παιδιά ενημερώθηκαν για βασικούς κανόνες κυκλοφορίας και ανέπτυξαν υπεύθυνη στάση ως μελλοντικοί χρήστες του οδικού δικτύου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε το βιωματικό σκέλος του προγράμματος, κατά το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξοπλισμό της Τροχαίας. Η επίδειξη της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας, του περιπολικού οχήματος, καθώς και της συσκευής αλκοτέστ, ενθουσίασε τους μαθητές, ενισχύοντας την κατανόηση της σημασίας της πρόληψης και της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Η συγκεκριμένη δράση ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και τοπικών αρχών, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο της Τροχαίας στην εκπαίδευση και προστασία των νέων πολιτών. Παράλληλα, ενίσχυσε τη σύνδεση της σχολικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για μελλοντικές αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κ. Γεώργιος Ξανθόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της δράσης, προσβλέποντας σε συνέχιση της συνεργασίας με ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις στο μέλλον.




