Μήνυμα αισιοδοξίας και συνεργασίας από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γενισέας, του 5ου και του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης, που πλημμύρισαν με παραδοσιακά κάλαντα το κέντρο της πόλης
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο, το κέντρο της Ξάνθης γέμισε σήμερα με χρώματα, χαμόγελα και όμορφες φωνές παιδιών . Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την αναβίωση του εθίμου των «Χελιδονισμάτων», μιας γιορτής που συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και τον ερχομό της Άνοιξης.

Μια γιορτινή πορεία γεμάτη μηνύματα
Πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Γενισέας Ξάνθης, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα παιδιά του 5ου και του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Η γιορτινή ανοιξιάτικη παρέλαση ξεκίνησε την πορεία της από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Οι μαθητές συμμετείχαν με τεράστιο ενθουσιασμό, φορώντας στα κεφάλια τους στεφάνια που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι με μεράκι. Τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα της Άνοιξης, κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να μεταδώσουν τη χαρά τους στους περαστικούς.

Οι περαστικοί κοντοστάθηκαν, χαμογέλασαν και αντάλλαξαν ευχές, παρασυρμένοι από τη ζωντάνια και τη γνησιότητα της στιγμής. Κι έτσι, μέσα σε έναν καιρό που αρνιόταν να θυμίσει άνοιξη, τα μικρά παιδιά απέδειξαν πως η πιο αληθινή αλλαγή εποχής ξεκινά από την καρδιά.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές για την υπέροχη και συγκινητική παρουσία τους, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων που συμμετείχαν.
Η άνοιξη ήρθε… και μας τραγούδησε με τις φωνές των δικών μας παιδιών Και του χρόνου με υγεία!







