Προσποιούνταν τον λογιστή και με πρόσχημα δήθεν πρόστιμα απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα
Δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που σημειώθηκαν τον Μάρτιο σε οικισμούς της Καβάλας εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενος τον λογιστή, και με το πρόσχημα επιβολής δήθεν προστίμου από την εφορία, τις έπειθε να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή.
Στη συνέχεια, οι παθούσες παρέδιδαν τα χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα στους τρεις δράστες, οι οποίοι μετέβαιναν στις οικίες τους με επιβατικό όχημα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα».
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας

