Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και έντονο το στοιχείο της παράδοσης θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Ιερά Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης, στις 20 και 21 Μαΐου 2026.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν στις διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αποτελούν σημείο αναφοράς για το προσφυγικό Λυκοδρόμιο, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αμέσως μετά, η γιορτή μεταφέρεται στον προαύλιο χώρο, όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, δίνοντας τον τόνο της χαράς και της συλλογικότητας.
Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής των Αγίων, από τις 07:30 έως τις 11:00 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών που τιμούν τους Πολιούχους Αγίους.

