xanthipost.gr
Ξάνθη: Κλοπή σε σπίτι με λεία χρυσαφικά – Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σπείρα απατεώνων στη Δράμα: Προσποιήθηκαν λογιστές και υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ για να αρπάξουν χρυσό και μετρητά

Εξιχνιάστηκαν δύο ξεχωριστές υποθέσεις από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας – Ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, κατασχέθηκε όχημα στη Θεσσαλονίκη.

Δύο εξαιρετικά καλά οργανωμένες υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν στα μέσα Μαΐου 2026 σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε περιοχές της Δράμας, εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ευφάνταστα προσχήματα όπως η «καταγραφή ηλεκτρικών συσκευών» και η «υψηλή τάση ρεύματος», κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλης αξίας χρυσαφικά και μετρητά.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας οδήγησε στον σχηματισμό δύο ξεχωριστών δικογραφιών. Αυτές στρέφονται σε βάρος τριών ημεδαπών για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ περιλαμβάνουν και άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας εξελίχθηκε μέσα σε δύο συνεχόμενες ημέρες, με τους δράστες να λειτουργούν βάσει προμελετημένου σχεδίου και με διακριτούς ρόλους (τηλεφωνητές, πιεστικοί συνεργοί και εισπράκτορες).

Η απάτη με τον «μαϊμού» λογιστή
Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2026:
  • Άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε γυναίκα στη Δράμα, προσποιούμενος τον λογιστή.
  • Με το πρόσχημα της ανάγκης καταγραφής των ηλεκτρικών συσκευών της οικίας της, την καθοδήγησε να συγκεντρώσει όλα τα χρυσαφικά της, με την ψευδή υπόσχεση ότι θα της επιστραφούν άμεσα.
  • Για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, δεύτερος συνεργός επικοινώνησε μαζί της, ασκώντας της ψυχολογική πίεση να βιαστεί.
  • Η παθούσα πείστηκε και παρέδωσε τα κοσμήματα σε ημεδαπό μέλος της σπείρας, ο οποίος έφτασε στο σπίτι της ως «εισπράκτορας» με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε, το όχημα ανήκε σε άλλον ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος επίσης περιλαμβάνεται στη δικογραφία.
Το κόλπο με την «υψηλή τάση» του ΔΕΔΔΗΕ
Την επόμενη κιόλας ημέρα, το μεσημέρι της 13ης Μαΐου 2026, οι δράστες χτύπησαν ξανά με νέα δικαιολογία:
  • Μέλος της σπείρας τηλεφώνησε σε έτερη γυναίκα, δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ.
  • Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει επικίνδυνη υψηλή τάση ρεύματος στο σπίτι της και την έπεισε ότι για να «σωθούν» τα χρήματα και τα τιμαλφή της, έπρεπε να τα βγάλει έξω από την οικία.
  • Η γυναίκα τοποθέτησε μετρητά και χρυσαφικά σε μια πλαστική σακούλα έξω από το σπίτι. Από εκεί τα παρέλαβε ο ημεδαπός «εισπράκτορας» της οργάνωσης και διέφυγε με αυτοκίνητο.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στην πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου εισπράκτορα. Μάλιστα, το δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. Δέλτα και κατασχέθηκε επίσημα.

Related posts

Κομοτηνή: Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που εξαπατούσαν πολίτες με το κόλπο του «μαϊμού» γιατρού

Xanthipost

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ξάνθη: Οδηγός εμβόλισε περιπολικό και συνελήφθη στο Δροσερό

Xanthipost

Κομοτηνή: Συνελήφθη κρατούμενος που καταζητούνταν από τη Βουλγαρία με Ευρωπαϊκό Ένταλμα

Xanthipost

Leave a Comment