xanthipost.gr
Ξάνθη: «Καμπάνα» 1.500 ευρώ για παράνομη καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδο
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: «Καμπάνα» 1.500 ευρώ για παράνομη καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδο

Άμεση παρέμβαση των ανακριτικών υπαλλήλων για φωτιά εντός του Δήμου Ξάνθης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026, σε κάτοικο της Ξάνθης. Ο παραβάτης εντοπίστηκε να καίει ξερά χόρτα μέσα σε οικόπεδο, αγνοώντας πλήρως την αυστηρή νομοθεσία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή εντός των ορίων του Δήμου Ξάνθης, κινητοποιώντας άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ανακριτικοί υπάλληλοι του Α.Κ.Α.Α.Ε. Ξάνθης μετέβησαν στο σημείο και βεβαίωσαν την παράβαση, επιβάλλοντας επιτόπου το διοικητικό πρόστιμο.

Η καύση φυτικής βλάστησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύεται ρητά. Ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε αστικό ή δασικό ιστό είναι εξαιρετικά υψηλός, ιδιαίτερα με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

Οι αρχές απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε εργασία που περιλαμβάνει τη χρήση ανοιχτής φλόγας στην ύπαιθρο, τονίζοντας πως οι έλεγχοι παραμένουν εντατικοί.

Related posts

Τραγωδία στην Ξάνθη: Απαγχονισμένος βρέθηκε 24χρονος φοιτητής

Xanthipost

Ξάνθη: Με αισιοδοξία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα Εσπερινά Σχολεία

Xanthipost

Μονογονεϊκές οικογένειες: Στο Υπουργείο τα αιτήματα του «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Xanthipost

Leave a Comment