Ξεχωριστό χαρακτήρα είχε η Κυριακή 16 Αυγούστου για τη Σταυρούπολη Ξάνθης, καθώς η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα χάρισε πνευματική ανάταση και γιορτινό κλίμα στην τοπική κοινωνία
Θεία Λειτουργία και Πνευματική Κατάνυξη
Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σταυρουπόλεως, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:00 το πρωί. Πλήθος κατοίκων αλλά και επισκεπτών της περιοχής έδωσαν το «παρών», γεμίζοντας τον ναό και την κεντρική πλατεία του χωριού.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, η πλατεία της Σταυρούπολης μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης και γιορτής, μέσα σε ένα θερμό κλίμα χαράς, ενότητας και κατάνυξης.
Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εγκάρδια με τους παρευρισκόμενους, ανταλλάσσοντας ευχές και προσφέροντας την ευλογία του σε μικρούς και μεγάλους.






Φωτογραφίες : Lazaros Thamnidis

