xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τα παιδιά αρνούνται να βγάλουν τις μάσκες τους

Πολλά παιδιά λένε ότι ντρέπονται που οι άλλοι κοιτούν τα πρόσωπά τους ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό είναι ένα σαφές σημάδι των συνεπειών που έχει αφήσει η «απρόσωπη» κοινωνία της πανδημίας στα παιδιά της Ιαπωνίας

Τα παιδιά στην Ιαπωνία δεν υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες στο σχολείο, αλλά και πάλι το 68% από αυτά δηλώνει ότι θα συνεχίσει να τις φοράει, ενώ μόνο το 5% έχει δεχτεί να τις βγάλει.

Το 27% δηλώνει ότι θα « δουν τι θα κάνουν οι άλλοι», υποδεικνύοντας μια κοινωνική κατάσταση που ξεκίνησε από τα προηγούμενα μέτρα υγείας.

Ακόμη πιο εντυπωσιακοί είναι οι λόγοι που αναφέρουν το γιατί δεν βγάζουν τις μάσκες τους, καθώς το 35% είπε ότι δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του και το 20% ανέφερε ότι εξακολουθεί να φοβάται τον Covid. Ενώ το 7% δηλώνει  ότι το έκανε λόγω «κοινωνικής πίεσης από τους φίλους του».

Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό είναι ένα σαφές σημάδι των συνεπειών που έχει αφήσει η «απρόσωπη» κοινωνία της πανδημίας στα παιδιά της Ιαπωνίας και μπορεί να είναι η αιτία για την αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας στη χώρα, η οποία έφτασε σε ρεκόρ το 2020 και έχει ξεπεραστεί ξανά το 2022.

Δάσκαλος σε γυμνάσιο στην Οσάκα περιέγραψε την κατάσταση τον πρώτο μήνα της άρσης της υποχρέωσης: «Τοποθέτησαμε αφίσες στις τάξεις που ανέφεραν στους μαθητές ότι δεν ήταν πλέον υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά ως αποτέλεσμα μόνο το 10% από αυτούς τις έβγαλαν. Μερικοί μαθητές φορούσαν επίσης τη μάσκα στις ομαδικές φωτογραφίες του σχολείου. Ίσως είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν τη συνήθεια, δύσκολο να βγάλουν ξαφνικά τη μάσκα τους».

Η απελπιστική κατάσταση έχει κάνει τους ενήλικες να σκεφτούν στρατηγικές για να πείσουν τα παιδιά να βγάλουν τις μάσκες τους καθώς πολλά παιδιά λένε ότι «ντρέπονται που οι άλλοι κοιτούν τα πρόσωπά τους».

ertnews.gr

Related posts

(video) – Τρελή προσομοίωση δείχνει τι θα συμβεί αν μια καρφίτσα χτυπήσει την γη με την ταχύτητα του φωτός

xanthipost

(video) – Χτύπημα Ιράν κατά Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους – Καταρρίφθηκε το 99% – Η Τεχεράνη απειλεί με μεγαλύτερη επίθεση

xanthipost

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ μετά από επίθεση με μαχαίρι: Νεκρός ο δράστης – Τουλάχιστον 4 νεκροί

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ