xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ξάνθη : Άστεγος συμπολίτης μας αναζητά προσωρινή στέγη για να φιλοξενηθεί με την ηλικιωμένη μητέρα του!

Του έκαναν έξωση  από το σπίτι όπου διέμενε γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά  κι έμεινε στον δρόμο μαζί με την μητέρα του που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας  – Προς το παρόν ο κ. Οδυσσέας  διαμένει σε ένα ακατοίκητο σπίτι στο πάρκο της Μεξικάνας κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες

Δεν είμαι ούτε κλέφτης  ούτε ναρκομανής, είμαι ένας Έλληνας πρώην αξιωματικός

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων  ο κ. Οδυσσέας στην κάμερα του xanthipost.gr , «..Δεν είμαι ούτε κλέφτης  ούτε ναρκομανής, είμαι ένας Έλληνας πρώην αξιωματικός …» και ζητά μία προσωρινή λύση  στέγασης μέχρι να βρει να νοικιάσει ένα σπίτι, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες  και να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια.

Όπως εξηγεί έμεινε άστεγος στα τέλη Μαρτίου και για μερικές ημέρες βρήκε στέγη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘Άγιος Παντελεήμων” καθώς και σε ξενοδοχείο της Ξάνθης , όπου τα έξοδα της διαμονής του κάλυπτε η Πρόνοια. Όταν σταμάτησε η οικονομική κάλυψη της διαμονής τους, μητέρα και γιος έμειναν  και πάλι στον δρόμο.

Ζητάω ένα σπίτι για να βάλω μέσα τη μητέρα μου – Να μην μένουμε στα παγκάκια

Προς το παρόν ο κ. Οδυσσέας  διαμένει σε ένα ακατοίκητο σπίτι στο πάρκο της Μεξικάνας κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες ενώ η 76χρονη μητέρα του έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης , μετά από επέμβαση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ διότι λόγω της κατάστασης της υγείας της  δεν μπορεί να μένει σε έναν χώρο που είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος.

Η μητέρα μου δεν μπορεί χωρίς εμένα – Είμαι το στήριγμά της –  Θέλουν να κλείσουν τον φάκελο και να στείλουν τη μητέρα μου σε γηροκομείο

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η μητέρα του να φιλοξενηθεί σε μία δομή φροντίδας ηλικιωμένων μας απαντά πως  «…η μητέρα μου δεν μπορεί χωρίς εμένα ..θα πεθάνει στο λεπτό..».

Θεωρούμε πως η συνεργασία του Δήμου με τις αντίστοιχες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες είναι επιτακτική προκειμένου ο συνάνθρωπός μας  και η ηλικιωμένη  να τύχουν της επιβαλλόμενης φροντίδας, μέχρι να μπορέσουν να βρουν ένα σπίτι,  σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες,  και να συνεχίσουν  τη ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Related posts

(video) – Η  Γιορτή Βρύσης  αναβίωσε στα Άβδηρα Ξάνθης για 3η χρονιά!

xanthipost

Δράση καθαρισμού από τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης

xanthipost

(video) – Τα 4 μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Ξάνθη – Ποιό μεγάλο οδικό έργο ξεχωρίζει

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ