xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Η Ξάνθη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων  υποδέχθηκε με λαμπρότητα σήμερα η Ξάνθη , με μια σειρά εκδηλώσεων

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου  η  Ολυμπιακή Φλόγα κατέφθασε στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου τελέστηκε η τελετή αφής βωμού.

Οι πέντε λαμπαδηδρόμοι Μαρία Παρσαντανιάν, Μάρκος Παπαδόπουλος, Νικόλαος  Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνα Πολυχρόνη, Ιάσων-Ιωάννης Παπαδόπουλος, μετέφεραν τη φλόγα της ελπίδας και της ειρήνης, στέλνοντας μηνύματα για τις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων . 

Κατόπιν ακολούθησε  η άφιξη της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής και έπαρση σημαιών, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας .

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον  εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων

Δήμαρχος Ξάνθης : Η διαδρομή της  Ολυμπιακής φλόγας φέρει μαζί της μια βαριά ιστορική κληρονομία – Μας υπενθυμίζει τις διαχρονικές αξίες του ολυμπισμού- Την αριστεία, την ευγενή άμιλλα,  τον σεβασμό στον αντίπαλο και πάνω απ’ όλα το πνεύμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” : Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το αρχαιότερο ιστορικό  γεγονός που εξακολουθεί να εορτάζεται σε όλον τον κόσμο – Οι αγώνες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 2.800χρόνια φέρνουν σήμερα κοντά όλη την ανθρωπότητα.

Εκπρόσωπος  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής : Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Ξάνθη είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των πόλεων που ξεκίνησε στις 16/4 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει στις  26/4 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών, όπου σε μια μεγάλη εκδήλωση – γιορτή για τον αθλητισμό θα παραδώσουμε την φλόγα στους φίλους Γάλλους και θα τους παροτρύνουμε να κάνουν καθαρούς και πάνω από όλα πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί μπορούν.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μία σύντομη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από την Δημοτική Σχολή Χορού, το Λύκειο των Ελληνίδων και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ξάνθης.

Τέλος   η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε  το ταξίδι της προς την Κομοτηνή, διασχίζοντας τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας, με τερματισμό στη γέφυρα του Κοσύνθου.

Related posts

(video) – Με κατάνυξη οι  Ξανθιώτες  βίωσαν την κορύφωση του θείου Δράματος – Οι Επιτάφιοι από τις ενορίες της πόλης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία !

xanthipost

(video) – Δημοτικά Κοιμητήρια Ξάνθης : Ο “Επιτάφιος Θρήνος” μαζί με αυτούς  … που δεν είναι πια κοντά μας !

xanthipost

(video) – Ισχυρή χαλαζόπτωση αυτήν τη στιγμή στην Ξάνθη !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ