xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ξάνθη : Χριστός Ανέστη ! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως  – Μήνυμα αισιοδοξίας για όλους τους πιστούς η Ανάσταση του Θεανθρώπου!

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης γιορτάζεται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Με την Ανάστασή του ο Ιησούς μεταλαμπαδεύει την ελπίδα της ψυχικής ανάτασης και της αταλάντευτης αγάπης. Είναι η στιγμή της τελείωσης της διδασκαλίας Του και του μηνύματός Του.

Με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου στην Ξάνθη

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ναούς και τα ξωκλήσια, τηρώντας τα έθιμα της παράδοσης. Κάποιοι από αυτούς  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ξάνθης  και με κατάνυξη και ελπίδα έζησαν και φέτος την προσδοκία ενός κόσμου,  όπου «ο θάνατος ουκ έσται έτι, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος ουκ έσται έτι». Όλοι μαζί  έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Στην Μητρόπολη της  Ξάνθης ο Σεβασμιώτατος   έδωσε  το μήνυμα της ελπίδας  μέσα από το   χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης

Με το «Χριστός Ανέστη» οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας την Ανάσταση του Κυρίου, και οι πιστοί κρατώντας λαμπάδες με το αναστάσιμο φως στα χέρια, αντάλλαξαν ευχές μεταδίδοντας ο ένας στον άλλο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Related posts

Ξάνθη: Έξι ανήλικοι έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα – Τους συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου

xanthipost

Αρχαίο Λατομείο Αβδήρων : Μία διαφορετική βιωματική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

xanthipost

Το JTI Foundation υποστηρίζει έργα πρόληψης δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα – Στηρίζει ενεργά τον  ακριτικό Δήμο Ξάνθης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ