xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Η Ξάνθη τίμησε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του Ναζισμού και του Φασισμού – Λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής

Με τη πρέπουσα τιμή εορτάστηκε στην πόλη της Ξάνθης, σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης (1941- 1944) κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Μετά την  επίσημη δοξολογία που τελέστηκε  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο Λάγους, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Στεφάνι επίσης κατέθεσαν  οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ενώ τιμές αποδόθηκαν  από το στρατιωτικό άγημα του Δ΄ Σ.Σ.

Related posts

(video) – Δημήτρης Τσιόδρας: Στις 9 Ιουνίου πρέπει  να στείλουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκπροσώπους οι οποίοι θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και θα κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά!

xanthipost

(video)– Ξάνθη : «Το Δάκρυ της Μνήμης»  – Συγκλονιστικές ερμηνείες και ρίγη συγκίνησης  στην εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων  

xanthipost

(video) – Η  Γιορτή Βρύσης  αναβίωσε στα Άβδηρα Ξάνθης για 3η χρονιά!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ