xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video) – Ξάνθη:  Φυσικό αέριο, μία νέα πραγματικότητα – Ενημερωτική εκδήλωση της ΔΕΔΑ το απόγευμα της Τέταρτης

Μάριος Τσάκας: Η έννοια της συγκεκριμένης ενημερωτικής συνάντησης είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων της πόλης και της ΔΕΔΑ και η ανταλλαγή απόψεων

Δήμαρχος Ξάνθης :  Το φυσικό αέριο θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους πολίτες- καταναλωτές όσο  και συνολικά οφέλη στο Δήμο Ξάνθης μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας  στις εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αφού καλωσόρισε και χαιρέτισε  τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε δημόσια τόσο  τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ  για τους πόρους που διέθεσε από το ΕΣΠΑ όσο και τον πρωθυπουργό που, όπως υποστήριξε,  αυτό που υποσχέθηκε, το έπραξε και  η περιφέρεια ΑΜΘ  ήταν από τις πρώτες της χώρας από την οποία ξεκίνησε να υλοποιείται το μεγάλο αυτό έργο του φυσικού αερίου.

Το αγαθό αυτό έχει πολλαπλά οφέλη και για τους πολίτες- καταναλωτές αλλά και συνολικά οφέλη στο Δήμο Ξάνθης μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας  στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, πρόσθεσε ο κ. Τσέπελης και τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα για την παρουσία της στην πόλη της Ξάνθης και δεσμεύτηκε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα σταθούν αρωγοί για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ: Μέσω του έργου δημιουργείται μία νέα οικονομία σε κάθε πόλη και αυτό σημαίνει πολλές νέες θέσεις εργασίας

Τον λόγο έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, κ. Μάριος Τσάκας κι ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην ενημερωτική συνάντηση,  αντιλαμβανόμενος, όπως επεσήμανε  τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η ενημέρωση λόγω της πανδημίας. Ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο Ξάνθης για την άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την παραχώρηση του χώρου και την διοργάνωση της εκδήλωσης και την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την συγχρηματοδότηση του έργου αφού όπως υποστήριξε  ήταν η πρώτη περιφέρεια που ενέκρινε τα έργα για το φυσικό αέριο και όλη η διεκπεραίωση  της διαδικασίας ήταν υποδειγματική. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσάκας  η έννοια της συγκεκριμένης ενημερωτικής συνάντησης είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων της πόλης και της ΔΕΔΑ και η ανταλλαγή απόψεων.

Ο κ. Τσάκας έκανε μία σύντομη αναδρομή στον σχεδιασμό του έργου και ενημέρωσε ότι ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα για να φτάσουμε στο σημείο υλοποίησης του έργου και ενημέρωσε εκτενώς για τα οφέλη της έλευσης του φυσικού αερίου. 

Έργο ορόσημο για την περιφέρεια ΑΜΘ και για την Ξάνθη η έλευση του φυσικού αερίου

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι παράλληλα με την επέκταση του δικτύου( κατασκευή του αγωγού) να συνδέονται όσο το δυνατόν περισσότεροι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές. Αυτό έχει να κάνει και με την προσπάθεια της εταιρείας να οργανώσει τις εργασίες και να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την όχληση.

Στόχος της ΔΕΔΑ είναι να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον  3.500 συνδέσεις μέχρι το 2023 και έχουμε ενδείξεις ότι η ζήτηση θα είναι πολλαπλάσια  και πρόσθεσε ότι ήδη 60 νοικοκυριά έχουν υποβάλλει αιτήσεις για συνδέσεις.

Εύκολη και αποτελεσματική η διαδικασία σύνδεσης

Η  ΔΕΔΑ φρόντισε, παράλληλα με την προώθηση των έργων,  να εκμοντερνιστεί και  μέσω μιας πλατφόρμας να κάνει όλη την διαδικασία υποβολή αίτησης σύνδεσης, την έγκρισή της, την εντολή αυτοψίας στις εγκαταστάσεις, χωρίς να εμπλέκεται καθόλου το ταχυδρομείο.

Όλοι οι μετρητές είναι  έξυπνοι και χωρίς καμία ανθρωπινή παρέμβαση αποστέλλουν τις μετρήσεις κάθε μήνα σε μία κεντρική πλατφόρμα έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και σε ημερήσια βάση την κατανάλωσή του.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Ξάνθης κ. Αραμπατζής Ιωάννης, απηύθυνε ερώτημα προς τα στελέχη της ΔΕΔΑ όσον αφορά την   διαχείριση  ενός συμβάντος πυρκαγιάς σε  οίκημα  που έχει σύνδεση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΕΔΑ, η εταιρεία διαθέτει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 11711 και πάντα θα υπάρχει διαθέσιμο ειδικό συνεργείο στην περιοχή που θα είναι υπεύθυνο να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ παράλληλα  πρόσθεσε πως το συνεργείο θα είναι υπεύθυνο για να κλείσει και να ανοίξει την παροχή του αερίου σε έκτακτες περιπτώσεις και θα συνεργάζεται στενά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κώστας Κουρτίδης : Η έλευση του φυσικού αέριου είναι ένα έργο πολιτισμού

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος , Ειδικός για τα θέματα ευρωπαϊκών περιφερειών κ. Κώστας Κουρτίδης, έλαβε τον λόγο και μεταξύ άλλων εξήρε το έργο των συνεργείων της ΔΕΔΑ στην πόλη μας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τα συνεργεία τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, φορούν κράνος, δουλεύουν το βράδυ και μου θυμίζετε ευρωπαϊκά συνεργεία που τα βλέπαμε και τα ζηλεύαμε ..». Και πρόσθεσε «.. Θέλω να σας ευχαριστήσω που τιμάτε τους κατοίκους και σέβεστε το καθημερινό τους ωράριο..». 

Τέλος ο κ. Κουρτίδης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των οργανικών,  κτηνοτροφικών κυρίως αποβλήτων για την παραγωγή βιομεθανίου και την ένταξή του στο δίκτυο της ΔΕΔΑ .

Related posts

Δήμος Τοπείρου :  Εγκατάσταση μωβ κάδων ανακύκλωσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση ειδών ένδυσης και υπόδησης

xanthipost

Έφυγε από τη ζωή 46χρονος Ανθυπασπιστής στέλεχος του Στρατού Ξηράς – Διεκομίσθη στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης και από εκεί στο ΠΓΝΑ όπου και κατέληξε

xanthipost

Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου : Δρομολόγηση επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ