xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – 22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης  – Τιμητική πλακέτα απένειμε  στον Σπύρο Τσιλιγγίρη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπίκος

Το 22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης, διεξάγεται  στις 30 και 31 Ιουλίου, στη Χαϊντού, στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων Ξάνθης και περιλαμβάνει πολλά δρώμενα,  χορούς από συλλόγους αλλά και  γλέντι με πολλή μουσική και χορό

Στην έναρξη των εκδηλώσεων για το «22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης»  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» στον Παραδοσιακό Οικισμό Σαρακατσάνων στη Χαϊντού Ξάνθης, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα  ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης .

Σπύρος Τσιλιγγίρης : Η γνωριμία μας είναι διαχρονική και ουσιαστική – Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τσιλιγγίρης  έκανε μια αναδρομή στις στενές σχέσεις που τον δένουν με τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσάνων. Όπως τόνισε ο κ. Τσιλιγγίρης «…με πολλούς έχουμε μεγαλώσει μαζί και  έχουμε συνυπάρξει στα μαθητικά μας χρόνια..».

Ο κ. Τσιλιγγίρης συνεχάρη τον  Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Μπίκο καθώς  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το αξιόλογο έργο τους και την άψογη διοργάνωση.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εκλιπόντες φίλους και Σαρακατσάνους Ζήση Κατσαρίκα, Κώστα Λειβαδίτη και Στέργιο Μακρή . Όπως δήλωσε ο κ. Τσιλιγγίρης ήταν τρεις  αξιόλογοι άνθρωποι που πρόσφεραν  τα μέγιστα στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης των Σαρακατσάνων.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπίκος απένειμε στον κ. Τσιλιγγίρη τιμητική πλακέτα και τον ευχαρίστησε θερμά για την στήριξή του στον Σύλλογο Σαρακατσάνων Ξάνθης.

Related posts

(video) – Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός» – Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία με την Εκκλησία

xanthipost

ΓΣΕΕ: «Οι απολύσεις συνδικαλιστών στο καζίνο Θράκης δε μπορούν να φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα»

xanthipost

(video) – Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ψάλλουν Εγκώμια της Μ. Παρασκευής στον Σεβασμιώτατο!  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ