xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αλκμήνη Μουδανίδου και το xanthipost.gr  στην ημερίδα ΣΕΠ στο 1ο ΓΕΛ  Ξάνθης !

Ήταν μία διαφορετική ημέρα σήμερα αφού είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ οι οποίοι  εκδήλωσαν την επιθυμία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τις απαιτήσεις , τα όμορφα αλλά και τις δυσκολίες του.

 Ποιες είναι οι απαιτήσεις του επαγγέλματος; Ποιες είναι οι απαραίτητες σπουδές; Ποιες είναι οι ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης; Ποια η προοπτική του στο μέλλον; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα έθεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Αλκμήνη Μουδανίδου και αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, την ευχαρίστησαν θερμά.

Κι εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και  την κ. Βασιλική Δράκου, εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης για την πρόσκλησή της μέσω της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία  να γίνουμε κι εμείς μέρος  αυτού του τόσο αξιόλογου και στοχευμένου  project.

Αξίζει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συνομίλησαν αλλά και έθεσαν ερωτήσεις σε 40 Ξανθιώτες επαγγελματίες.

Οι μαθητές  είχαν την  ευκαιρία ανάλογα με τις προτιμήσεις τους  να ενημερωθούν από επιστήμονες και επαγγελματίες για τις σπουδές και τα επαγγέλματα από όλο σχεδόν το φάσμα της  αγοράς εργασίας,  ώστε να σχεδιάσουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία.

Τους ευχόμαστε να είναι γεροί και δυνατοί και να βρουν πραγματικά αυτό που τους ταιριάζει, αυτό που θα τους κάνει χαρούμενους στη ζωή τους.

Related posts

Οι εργαζόμενοι με αναπηρία που απασχολεί κάθε δήμος – Τι γίνεται στους δήμους της ΠΕ Ξάνθης

xanthipost

(video) – Ξάνθη : Χριστός Ανέστη ! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως  – Μήνυμα αισιοδοξίας για όλους τους πιστούς η Ανάσταση του Θεανθρώπου!

xanthipost

(video) – Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας , πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ