xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μπούγας, ο νέος Γ.Γ. της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021,  μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα, στη θέση του κ. Σταύρου Καλαφάτη που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα.

Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ήταν του βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Είναι δικηγόρος. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα και έχει λάβει μάστερ στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, επανεκλέχτηκε βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων. Το 1994, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας και το 1998, νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας. Υπήρξε αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής (ΝΟΜΕΚΕ) της ΝΔ Φωκίδας, την περίοδο 1996-2000. Το διάστημα 1999-2000, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας.

Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας πρώτη φορά το 2004, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Διατέλεσε Μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέχτηκε εκ νέου το 2007.

Να σημειώσουμε τέλος ότι αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένουν οι βουλευτές:

Σταύρος Κελέτσης,

Λάζαρος Τσαβδαρίδης,

Άννα Καραμανλή,

Τσαμπίκα Ιατρίδη,

Χρήστος Κέλλας και

Μάξιμος Σενετάκης

Related posts

(video) – Στην Ξάνθη  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Καρανικόλας

xanthipost

Δήμος Τοπείρου – Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

xanthipost

Οι Σπαρτιάτες «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο – Ποια κόμματα παίρνουν μέρος στις ευρωεκλογές

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ