xanthipost.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Μιχάλης Πουσπουρίκας για ECOTOUR-NET : Καταγραφή αποτελεσμάτων και προώθηση κοινών τουριστικών προϊόντων των εταίρων του προγράμματος

Για τους στόχους και τα πρώτα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο ECOTOUR NET,  μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, ο συντονιστής του προγράμματος  κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας

Τις νέες προοπτικές στον τομέα της στοχευμένης αλλά και ευρείας προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ξάνθης και της αύξησης της επισκεψιμότητας στην περιοχή, που δρομολόγησε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης  στο έργο Developing ecotourism net in Black Sea Region – Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”, παρουσίασε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο project manager του προγράμματος, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Στόχος και αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος- όπως άλλωστε όλων- είναι οι συνέργειες και  η δικτύωση χωρών με στόχο την επίτευξη κοινού αποτελέσματος, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επεσήμανε ότι εκπονήθηκε μελέτη χάραξης τεσσάρων διαδρομών, δυο ποδηλατικών και δύο πεζοπορικών, οι οποίες μέσα στο επόμενο διάστημα θα προβληθούν εντός και εκτός χώρας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μιχάλης Πουσπουρίκας,  Project manager/Ecotour-Net : Καμπάνια προβολής των αποτελεσμάτων ώστε να επικοινωνηθεί το προϊόν που παράχθηκε O οικοτουρισμός εντάσσεται πλέον στις στρατηγικές επιλογές της χώρας σε ότι αφορά την αύξηση επισκεψιμότητας, και αποκτά συγκεκριμένη ‘ταυτότητα΄

Παράλληλα ξεκίνησε καμπάνια προβολής προκειμένου να επικοινωνηθεί το προϊόν που παράχθηκε και πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σε επιχειρηματίες της τουριστικής μας αγοράς, ώστε να αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα από τους επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο δε του διεθνούς συνεδρίου που φιλοξένησε στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος Ξάνθης- το πρώτο covid free συνέδριο σημείωσε χαρακτηριστικά- καταγράφηκαν και τα πρώτα απτά αποτελέσματα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα,  όπως η δημιουργία και προώθηση κοινών τουριστικών προϊόντων από τους εταίρους, αλλά και ο σχεδιασμός τουριστικών πακέτων, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος.

Όπως υπογράμμισε,  με αφορμή και την τοποθέτηση της υφυπουργού τουρισμού στο συνέδριο, ο οικοτουρισμός εντάσσεται πλέον στις στρατηγικές επιλογές της χώρας σε ότι αφορά την αύξηση επισκεψιμότητας, το γεγονός ότι αποκτά συγκεκριμένη ‘ταυτότητα΄, μέσω των χαρακτηριστικών που μελετήθηκαν και υλοποιήθηκαν για το Δήμο Ξάνθης από τη συμμετοχή του στο ECOTOUR NET, –εφόσον δοθεί συνέχεια διευκρίνισε- μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ωφελειών για την τοπική οικονομία.

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας

radio899.gr

Related posts

(video) – Ένας αυθόρμητος χορός.. δυο νότες  από το βάθος, αγκαλιές ανοιχτές, ζωή – Οι πιο όμορφες  μουσικές σκηνές !

xanthipost

Η Αλκμήνη Μουδανίδου και το xanthipost.gr  στην ημερίδα ΣΕΠ στο 1ο ΓΕΛ  Ξάνθης !

xanthipost

(video) – Κάτι τρέχει στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης – Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ