xanthipost.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

(video) – 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης – Το μεγάλο αθλητικό γεγονός προ των πυλών!

Μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ενώνει, δημιουργεί ποιότητα ζωής και φέρνει κόσμο στην Ξάνθη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Δρομέων «Xanthi Runners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Συνέντευξη Τύπου του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Στην εκδήλωση – συνέντευξη τύπου  έγινε  η παρουσίαση του αγώνα από τους διοργανωτές XANTHIRUNNERS  καθώς και των μεγάλων χορηγών της αθλητικής διοργάνωσης  SUNLIGHT και Συνεταιριστική Ασφαλιστική και E-VALUE . Να σημειωθεί ότι το μεγάλο αθλητικό γεγονός πραγματοποιείται  με την στήριξη του Δήμου Ξάνθης, της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και του Δήμου Αβδήρων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε τους συντελεστές ενός θεσμού που ξεπερνά, όπως είπε, τα στενά όρια ενός αθλητικού γεγονότος και αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μανώλης Τσέπελης : Κινητήριος δύναμη στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ο οποίος δήλωσε την μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης. «…Είμαι πολύ περήφανος για το κομμάτι του εθελοντισμού μέσα από τους συλλόγους . Μία αθλητική διοργάνωση που ενώνει, δημιουργεί ποιότητα ζωής και φέρνει κόσμο στην Ξάνθη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ..» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσέπελης ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές  ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη  η στήριξη του Δήμου Ξάνθης.

Εξήγησε ότι ο υγιής αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού, καθώς, πέρα από έναν ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα -«διαδικασία, που σήμερα και ύστερα από τα δύο χρόνια απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, είναι απολύτως αναγκαία».

Επισήμανε ότι ο Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης φέρνει και πάλι κοντά τους ανθρώπους, ενώνοντας και δημιουργώντας κοινωνική αλληλεπίδραση και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χορηγοί στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να βρουν και να ενισχύσουν τον βηματισμό τους στο μέλλον, δίνοντας ως παράδειγμα τη σημαντική συμβολή τους στο μεγάλο εγχείρημα του Δήμου για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου, που στέφθηκε με επιτυχία.

Τέλος συγχάρηκε τους διοργανωτές «που όλα τα κάνουν οι ίδιοι», όπως είπε, «γιατί, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την Ξάνθη», αλλά και τουςεθελοντές που, για άλλη μια φορά δίνουν το παρών, με στόχο ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Τον λόγο αμέσως μετά έλαβαν οι διοργανωτές, η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Έρση Παρχαρίδου,  ο κ. Γιώργος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος ΑΠΣ Διομήδης Ξάνθης, ο Διοικητής Τροχαίας Ξάνθης Ευάγγελος Μπουρδούβαλης  και  οι μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης.

Οι χορηγοί της εκδήλωσης  δια των εκπροσώπων τους, Σπύρο Νάκο (SUNLIGHT ) και Στράτο Κοντό (Συνεταιριστική Ασφαλιστική),   μίλησαν με θερμά λόγια για το μεγάλο αθλητικό γεγονός και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που συμμετέχουν και στηρίζουν την σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση.

Related posts

Άλσος Ευμοίρου : Πρωτομαγιά όπως παλιά …. στον Τεκέ !!!

xanthipost

Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων : Κατέκτησαν το 1ο  Πανελλήνιο Βραβείο στα πλαίσια του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας #SocialInnovationRelay 2024!

xanthipost

(video) – Πρωταθλητής ο ΑΟΞ με 24Χ24 νίκες! – ΑΟ Ξάνθης-ΑΟ Σημαντρών 6-0

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ